недеља, 17. март 2013.

PRELET


Sta sad, genetika, maloumnost, nedozrelost ,budalastost.. sve to mogu da primenim u nekoj dozi.

Nisam  znala  ni da se pametno udam. Ljubav, ma daaa .. ja kad volim ja mogu da primenim drugi epitet prvog pasusa. Maloumna,   ..debil, vooolim,  volim kao kreten  tako, da se sama istopim u pari te ljubavi i ne primecujuci da li ista od toga dolazi sa druge strane, da li je uopste realno sve to. Ma i da mi je neko rekao,  tesko da bi me uopste neko  urazumio, niti su pokusavali. Uglavnom zbog toga, sto su najblizi bili zauzeti svojim zivotima. Bas super da neko ume da izadje na kraj sa „ konfliktnom najpametnijom licnoscu“, koja trazi iskrenost i nesto sto se ne razume, jer je „bila ostavljena kod bake i tamo odrasla“ pa mora da je to posledica toga.  Eee, a ja negde u citavoj kombinaciji najstabilniija licnost, iako sam poprilicno skrsila dosta toga u zivotu, ali i to iz razloga cetvrtog epiteta.

Intermeco: Na sv Petki 2012, slava prijatelja iz prosle ere ( bracne).  Volim ih.. *( opet ono vooolim, krsili se po snegu i ledu cetiri godine u Rusiji)  banula na kasni poziv pravo iz Crkve. Posle cetiri sata cekanja i misleci da je  skromno  okupljanje. A tamo, masne, kamasne i toaleta.. nije ni bitno. Imam energije i neke licne boje koja prevazilazi toaletu i ono „ odelo cini coveka“. U  farmerkama i onako sa vrata,  „ U jeee.. sad cu da se nasminkam pa da se pozdravimo“, nasmejem ostale. Ali predstavljanje, „Znas, ovo je bivsa zena“....lampica blinka, ja rekoh... , „ja zena jos uvek, vidi noge, ruke.. mani me toga, ja sam A..” muk i smeh. Tu me svi ostavise na miru, izvan protokola, niko ne moze bolje da te predstavi nego svako sam sebe. Pokunjise se neke zene u finim pricama, naravno klasika, musko drustvo posebno i ja pravo tamo. Ne mogu stvarno, moje dete ovo, moje dete ono.. moji andjeli mi dzigu izjedose, ali ih obozavam i nemam nameru da pricam o njima.

Budala,  pokusava da se uklopi u odnose „kako treba”, a od pocetka je to nemoguce. Kad izronis iz bracnih voda na drugu stranu obale,  konstatujes da je  plaza pusta,  vecina  prijatelja leluja u sredini da se ne zameri, neki cekaju da vide da li ces da crknes . To jedino opravdava njihovo dugogordisnje  bracno jedenje  govana. E, a onda ti uporno  ne crtkavas, vec dvocifreno, mada po pravilu odavno si trebala, cak nasuprot nesto zivnes . E tu je ono iz stavke genetika zilava, mesanje krvi . A onda plus ono “ Reci slatka koga imas i sta radis” . E pa mila, sta da ti kazem..

Genetika,  sa oceve strane svi kasnije dozrevali  i ceo zivot zadrzali neku prosto detinjastu veselost. Krv nije voda, te se i mi u drugoj generaciji lako nasmejemo  i od nemogucih stvari napravimo Felinijevski  dogadjaj. A tako nas te neke stvari, prosto ciljaju, da pokazemo to sve sto nam ostavise u amanet.

Zasto sad  sve ovo pisem i prebiram. Pa zbog mojih andjela. Opet sam na nekom ispitu izdrzljivosti od strane glavnog inzinjera. Masem i klepeciem krilima, upirem snagu da preletim okean sranja i da se ne udavim. A oni, blesvi, nedozreli i budalasti ne kapraju situaciju. Pa samo da se opsetim na koga mozda to vuku, pre nego sto krenem u cedomorstvo.

Ps. Izvinjavam se za grubosti svima, koji su u lepom i skladnom braku.Tu instituciju jako postujem i uvazavam, ali jednostavno ima i onih koji nisu te srece.. ( sad bih trebala da ne zucnem, da je mozda i to genetika).


Нема коментара:

Постави коментар