недеља, 9. јун 2013.

BONSAI

Gledam od jutros drvo  procvetalo snegom. Nesto u celoj slici ne odgovara, ne slaze se, deluje potpuno mrtvo mada  sadrzi  toliko elemenata budjenja i zivota. Trava ofarbana belom a cvetovi  prirodno beli. Pojedinacno svaka slika za sebe ima neku lepotu, sklopljene u jednu bude neku jezu koja me proganja kao boja neba.
Sivi oblaci daju slici mlecnu boju koja povecava utisak nesklada. Kao vestacki bonsai, stablo od prirodnog drveta sa plasticnim listovima  tako vesto zalepljenim,  da izgledaju kao da su prirodni..  Ovde je obnuto, sve je pravo ali kao da je vestacko.
Nesklad, nikako da se  na njega naviknem, nikako da ga previdim, da se pretvaram kao da je sve prirodno mada je mnogo toga izvestaceno. Dobro sam raspolozena, i to je nesklad sa svim ostalim.
...............


Vec je pao mrak. Kako da on pada, odakle da padne mrak ili svetlo? Ne moze ni da dodje, moze da postaje mracno , ali ni to nije..postaje tamno.. ne, pada definitivno koliko god je u nekladu da moze. Drvo se ne vidi vise. Ptice cvkucu iz telefona da me podsete na obavezu. Otkud ptice u telefonu? :)

Нема коментара:

Постави коментар